Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ROUTE 60+…stories that shaped a better Europe, Ιταλία

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
ROUTE 60+…stories that shaped a better Europe
17 Νοεμβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018 | Ιταλία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία της Ιταλίας, ανακοινώνουν ότι στις 17 Νοεμβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: “ ROUTE 60+…stories that shaped a better Europe”.

Το Route60+ αποτελεί ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα με στόχο να συλλέξει «Ιστορίες της Ευρώπης» οι οποίοι έχουν σχηματίσει και επανασχηματίσει μια καλύτερη Ευρώπη μέσω της συμμετοχής και της ενδυνάμωσης χιλιάδων νέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 6 μήνες και χωρίζεται σε διάφορες φάσεις.

To χρονοδιάγραμμα του σεμιναρίου:

  • Οκτώβριος 2017: Online προετοιμασία των συμμετεχόντων
  • Νοέμβριος 2017: Υλοποίηση σεμιναρίου
  • Δεκέμβριος 2017 – Απρίλιος 2018 Συλλογή των Ιστοριών
  • Απρίλιος 2018: Τελική δραστηριότητα και ανοιχτό συνέδριο

Για τη δραστηριότητα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπολογίσουν 14 μέρες (συμπεριλαμβανομένων των ημερών ταξιδιού) για το σεμινάριο και την τελική δραστηριότητα συν τους 5 μήνες που θα χρειαστούν για προσωπική εργασία.

Οι στόχοι της δραστηριότητας είναι οι εξής:

  • Να δοθεί έμφαση στο πόσο έχουν ενισχύσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ίδια την Ευρώπη και πόσο έχουν επηρεάσει τους νέους, τις οργανώσεις νέων αλλά και τις αξίες της Ευρώπης
  • Να συλλεχθούν ιστορίες και εμπειρίες από όσους έχουν εμπλακεί σε Ευρωπαϊκά προγράμματα
  • Να ενισχυθεί η αναγνώριση και η σημασία της μάθησης, ιδιαίτερα της μη-τυπικής μάθησης
  • Να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά ο αντίκτυπος αυτών των προγραμμάτων που υλοποιούνται εδώ και 30 χρόνια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

Στο σεμινάριο καλούνται να συμμετέχουν Youth workers, Εκπαιδευτές Νέων και επικεφαλής ομάδων νέων.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τη Νεολαία καλύπτει το 95% των μετακινήσεων, ενώ το κόστος διαμονής και διατροφής καλύπτεται από τους διοργανωτές.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σεμινάριο, τη μεθοδολογία και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/route-60-stories-that-shaped-a-better-europe.6739/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους το αργότερο μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2131314450, Νατάσα Δεδούση. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: tcaseminars@inedivim.gr.

Επισυναπτόμενα Αρχεία