Διεξαγωγή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας της Νεολαίας για το 2019

EYW2019

 

To Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού των έργων Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας, Eurodesk και European Solidarity Corps, σας ενημερώνει ότι φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα της Νεολαίας θα διεξαχθεί μεταξύ 29 Απριλίου και 5 Μαΐου 2019 (με δυνατότητα μικρής επέκτασης) σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ’ επέκταση σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως επίσης και στις χώρες-εταίρους του προγράμματος Erasmus+. Το θέμα της καμπάνιας θα είναι «Η Δημοκρατία και Εγώ» και θα είναι συνυφασμένη με τις επικείμενες ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019. Καθ’ όλη την εβδομάδα αναμένεται να αναδειχθούν συναρπαστικές ιστορίες νέων που φέρνουν αλλαγές, καθώς και των σχεδίων τους στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και του European Solidarity Corps, ώστε να ενθαρρύνουν περισσότερους νέους και νέες να συμμετάσχουν στα προγράμματα κινητικότητας.

Δραστηριότητες, όπως συναντήσεις, εκδηλώσεις ανοικτού τύπου, εκδηλώσεις online, διάλογοι, ομιλίες κ.ο.κ. θα εστιάσουν στη δημιουργική συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στις πολιτικές που αφορούν τη Nεολαία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας στις εκλογές (επίσημη μορφή δημοκρατίας), είτε τις εθνικές είτε τις ευρωπαϊκές, αποτελεί την πιο σημαντική εκδοχή της δημοκρατικής συμμετοχής, αλλά σίγουρα όχι τη μοναδική. Αυτά που συμβαίνουν, πριν τις εκλογές ή κατά τη διάρκεια αυτών είναι εξίσου σημαντικά και επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά και την ενδυνάμωση ή μη του εκάστοτε δημοκρατικού πολιτεύματος. Λόγου χάρη, η ενασχόληση με τον εθελοντισμό, ο διαρθρωμένος διάλογος με τους πολιτικούς και τους διαμορφωτές λήψης αποφάσεων, το μποϋκοτάζ (πολιτική αποθάρρυνσης αγοράς προϊόντων, υπηρεσιών ή υποστήριξης ενός προσώπου ή μιας ομάδας), η αποστολή μιας επιστολής διαμαρτυρίας, έχουν να κάνουν με τη «δημοκρατία στην πράξη». Επίσης, η πρόσβαση σε νέες μορφές επικοινωνίας, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθορίζει τη διαδικασία συνδιαμόρφωσης της κοινής γνώμης και της πρόσβασης στη σφαίρα της δημοκρατίας, δεδομένου ότι μια δημοκρατική κοινωνία δε μπορεί να υπάρξει και να ανθίσει χωρίς ενεργούς και ενημερωμένους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό θα σας ενδιέφερε να επικοινωνήσετε το δικό σας μήνυμα στους νέους για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας;

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται γνώριμα ή σας «έκαναν κλικ» και θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία της καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας της Νεολαίας καθώς και να μας στείλετε τις ιδέες/προτάσεις σας για τη δημιουργία ζωντανών ή online εκδηλώσεων (συμπεριλαμβανομένου του αναμενόμενου κόστους –εάν αυτό προβλέπεται).

Επικοινωνήστε μαζί μας;

  • στο e-mail: eurodesk@inedivim.gr με τίτλο Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας  
  • στο τηλέφωνο :
    213-131-4460 με την κ. Έλενα Σορολιού

Οι δαπάνες που θα εγκριθούν θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του προγράμματος Erasmus+/Νεολαία και του Δικτύου Eurodesk. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους-ις ενδιαφερόμενους-ες των φορέων και των άτυπων ομάδων νέων για τα πρακτικά θέματα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων: 07/03/2019