ΣΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ-ΝΤΕΑ

 

Λίγα Λόγια για εμένα:

Ονομάζομαι Δήμητρα -Ντεα Σίτα και  είμαι αθεράπευτα ερωτευμένη με την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα τις οποίες ξεκίνησα να διδάσκω αμέσως μόλις επέστρεψα από την Νάπολη  όπου έμεινα ένα χρόνο ως εθελόντρια της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS). Συμμετείχα σε  projects  τα οποία ήταν επικεντρωμένα κυρίως  στη  μετανάστευση και την  πολιτισμική διαφορετικότητα, εμπειρία η οποία μου “χάρισε” ιταλικά σε επίπεδο μητρικής γλώσσας, πολύ καλά αγγλικά και αξιοπρεπή ισπανικά. Και μια καρδιά γεμάτη ενσυναίσθηση.

Τα τελευταία 12 χρόνια προσπαθώ να προάγω την ιταλική γλώσσα και τον πολιτισμό με πολλούς τρόπους: κυρίως διδάσκοντας (τυπική και μη τυπική εκπαίδευση)  αλλά και συμμετέχοντας σε projects όπως  το “ Italy in a day”. Την περίοδο αυτή εργάζομαι στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων ως εκπαιδεύτρια και συνεργάζομαι με το Τ.Ε.Ι Ηπείρου στο έργο IRMA.Παράλληλα προσπαθώ να κάνω πραγματικότητα ένα όνειρο μου: να ολοκληρώσω την συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου.

Πιστεύω ότι το να διδάσκεις σημαίνει να πληγώνεις το στερεότυπο, παρέχοντας παράλληλα έναν ασφαλή τόπο για τους ανθρώπους, αναδεικνύοντας τις διαφορές. Δε θα σταματήσω να παλεύω για αυτό τον ασφαλή τόπο, τη γη που δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη κι όμως όλοι ξέρουμε πώς να φτάσουμε εκεί. “Μια γλώσσα χωρίς αλφάβητο εκτός από αυτό των άστρων”, όπως σοφά είπαν οι Ποιητές.

Ξένες Γλώσσες: -
Τομείς Εξειδίκευσης:  -

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Email: deaclelia@gmail.com
Τηλέφωνο: -
Linkedin Profile: http://gr.linkedin.com/in/DeaDimitraSita