Στεργίου Κωνσταντίνος

Λίγα Λόγια για εμένα: Οι ακαδημαϊκές μου γνώσεις και η πολυετής εμπειρία μου στον τομέα της Νεολαίας δημιουργούν ένα υπόβαθρο που συνδυάζει αρμονικά την τυπική και την μη τυπική εκπαίδευση.
Ως οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες Αγωγής (M.Ed) και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) εργάζομαι από το 2011 ως επιστημονικός συνεργάτης του ΠΔΜ διδάσκοντας τα μαθήματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ενώ παράλληλα είμαι υπεύθυνος και Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης του ΠΔΜ στην Φλώρινα. Έχω μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την αποτελεσματικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα της εκπαίδευσης, την νεανική ανεργία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα.
Η ενασχόληση μου με τον τομέα της Νεολαίας ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2008 όταν και εκλέχθηκα πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Φλώρινας (ΤΟΣΥΝ). Από τότε έχω συμμετάσχει, εργαστεί και προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες σε πολυάριθμα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα αναπτύσσοντας συνεχώς την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.
Από το 2014, έχοντας ολοκληρώσει τον ετήσιο κύκλο εκπαίδευσης Training of Trainers for Erasmus+ του SALTO, ο ρόλος μου ως Εκπαιδευτής Νέων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα γίνεται ακόμα πιο καταρτισμένος και εξειδικευμένος ανοίγοντας μου επαγγελματικές ευκαιρίες και εμπειρίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό, γίνομαι μέλος της ομάδας εκπαιδευτών του Βρετανικού Συμβουλίου για το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας «Δεξιότητες Ζωής» σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλος των εκπαιδευτών του SALTO, μέλος του Μητρώου Αξιολογητών του Erasmus + στους τομείς της εκπαίδευσης και κατάρτισης του ΙΚΥ.
Ενεργός στην χάραξη πολιτικής για την νεολαία, υπήρξα μέλος του Δικτύου Ερευνητών για Θέματα Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 και μέλος της Εθνικής Ομάδας Εργασίας για το Διαρθρωμένο Διάλογο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νεολαίας στο Δουβλίνο τον Μάρτιο του 2013.
Ξένες Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά
Τομείς Εξειδίκευσης: E.E.Y., Επιχειρηματικότητα Νέων, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Διαρθρωμένος Διάλογος , Νεανική Ανεργία, Κοινωνική Ένταξη, Πολιτικές Νεολαίας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας
Email: stergioukon@gmail.com
Τηλέφωνο: -
Salto Profile: