5 συμβουλές για την αίτησή σας

Αποφασίσατε να κάνετε αίτηση για χρηματοδότηση στα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps. Νιώθετε σαν τώρα να ξεκινάει η ζωή σας, θέλετε να ζήσετε την εμπειρία και να αρπάξετε τις ευκαιρίες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από τις προθεσμίες και η δεύτερη πλησιάζει. Συγκεντρώσαμε πέντε συμβουλές που σας βοηθούν στην αίτησή σας.

Θέστε προτεραιότητες

Οι αιτήσεις που πετυχαίνουν την καλύτερη βαθμολογία είναι οι καλά προετοιμασμένες, οι κατάλληλα αιτιολογημένες και οι εναρμονισμένες με τις εθνικές προτεραιότητες. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εθνικές προτεραιότητες για το 2020 του Erasmus+ / Youth και βάλτε τρίποντο με την αίτησή σας.

Βρείτε χρόνο στην καθημερινότητά σας, δουλέψτε την ιδέα σας και προετοιμαστείτε για κάθε ενδεχόμενο. Συμβουλευτείτε με προσοχή τα κριτήρια που αναφέρονται στους οδηγούς.

Δώστε προσοχή στον αντίκτυπο του σχεδίου σας και την προβολή του. Αιτήσεις που δεν προβάλλουν αυτές τις παραμέτρους δεν πετυχαίνουν καλή βαθμολογία. Εντοπίστε τρόπους και μεθόδους περισσότερο κατάλληλους για την προβολή και προώθηση του σχεδίου σας. Εξάλλου, ο αντίκτυπος στην κοινωνία είναι αυτό που ενδιαφέρει σε κάθε σχέδιο.

Αξιοποιήστε κάθε πηγή ενημέρωσης

Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps σάς προσφέρει μια σειρά από εργαλεία και πηγές ενημέρωσης. Μπορείτε να:

  • Διαβάσετε με προσοχή τους οδηγούς των προγραμμάτων.
  • Δηλώσετε συμμετοχή σε ένα από τα webinar που διοργανώνουμε.
  • Πάρετε μέρος σε μία από τις ημερίδες που οργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα.
  • Παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των προγραμμάτων.
  • Κάνετε εγγραφή στο μηνιαίο newsletter μας.

Προσέξτε πιθανές αλλαγές

Κάποιες φορές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγείται σε αλλαγές στις ημερομηνίες, την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Είναι απαραίτητο να προσέχετε και να παρακολουθείτε τις αλλαγές ώστε η αίτησή σας να είναι σωστή και να μην διατρέχετε κίνδυνο ακύρωσης.

Έχετε υπάρξει δικαιούχος των προγραμμάτων στο παρελθόν; Εάν έχετε κάνει αλλαγές στη σύσταση του φορέα ή της άτυπης ομάδας, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρήσει αυτές τις αλλαγές.

Επικοινωνήστε με άλλους δικαιούχους

Είστε καινούργιοι στα προγράμματα; Οι δικαιούχοι σας δείχνουν τον δρόμο καλύτερα από κάθε άλλον. Σας δίνουν πληροφορίες για τη διαδικασία, από την κατάθεση της αίτησης έως τον απολογισμό του σχεδίου σας, και μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές από την εμπειρία τους.

Αξιοποιήστε την Erasmus+ Project Results Platform. Βρείτε δικαιούχους στην περιοχή σας ή δικαιούχους που υλοποιούν σχέδια στη θεματική που σας ενδιαφέρει. Στην ενότητα Καλές πρακτικές βρείτε σχέδια με πολύ καλή βαθμολογία και πιθανώς την πηγή για την έμπνευσή σας.

Μην το αφήνετε στην τύχη

Στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού των προγραμμάτων Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε και να μας ζητήσετε οδηγίες για το ταξίδι σας στον κόσμο των προγραμμάτων ή να εκφράσετε απορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε και την κατάθεση της αίτησής σας.