9 ιδέες για τις ημέρες που μένουμε σπίτι

Ακολουθούμε οι περισσότεροι τις οδηγίες της ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και μένουμε σπίτι. Δεν είναι απομόνωση να μένουμε σπίτι μας. Είναι ευκαιρία να κάνουμε όλα εκείνα που καθημερινά μας περνούν από το μυαλό αλλά δεν προλαβαίνουμε. Ετοιμάσαμε μια λίστα με όλα όσα σκεφτόμαστε και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

Περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας

Δημιουργήστε αναμνήσεις και μοιραστείτε μαζί τους τον ποιοτικό χρόνο που δεν έχετε καθημερινά. Μιλήστε για όλα εκείνα τα προβλήματα που σας απασχολούν. Όταν τα μοιραζόμαστε, μοιράζεται και το βάρος τους και η λύση είναι πιο εύκολο να βρεθεί.

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια, δείτε αγαπημένες ταινίες ή ξεκινήστε μια καινούργια σειρά. Μαγειρέψτε για εκείνους και φάτε μαζί τους στο γιορτινό τραπέζι. Ζήστε τις ημέρες σαν να είναι γιορτή, αφού γιορτινή είναι η κάθε στιγμή με τους αγαπημένους μας.

Κάνετε διάλειμμα από το delivery

Οι περισσότεροι είμαστε αναγκασμένοι να τρώμε συχνά γρήγορο φαγητό, στο σπίτι ή τη δουλειά μας. Είναι μια αγαπημένη κακή συνήθεια το έτοιμο φαγητό και έχουμε την ευκαιρία να την αλλάξουμε.

Δοκιμάστε να ετοιμάσετε μικρά και ελαφριά γεύματα με λαχανικά. Διακοσμήστε τα πιάτα σας, συνδυάστε τα χρώματα και δημιουργήστε μικρά αριστουργήματα. Φτιάξετε ροφήματα με βότανα, χυμούς με φρέσκα φρούτα και μείνετε ενυδατωμένοι.

Ασκηθείτε καθημερινά με τον gym buddy σας

Μπορεί τα γυμναστήρια να μένουν κλειστά, όμως το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βίντεο με ασκήσεις γυμναστικής. Αποφασίσατε μόλις να ξεκινήσετε γυμναστική ή η άσκηση είναι καθημερινή συνήθειά σας; Σας αρέσει η έντονη άσκηση, η yoga ή το pilates; Για όλα έχει προτάσεις το YouTube.

Πολλοί φίλοι σας σίγουρα έχουν την ίδια ιδέα και θα προσπαθήσουν να μπουν στη διαδικασία της άσκησης για να βγουν από το σπίτι στα ίδια κιλά. Ζητήστε από έναν φίλο, συνάδελφο ή μέλος της οικογένειάς σας να γίνει ο gym buddy σας. Η προπόνηση θα γίνει πιο εύκολη και διασκεδαστική.

Ταξιδέψετε με ένα βιβλίο

Πόσο καιρό έχετε να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο; Ναι, εκείνο που έχετε στη βιβλιοθήκη σας και ανατρέχατε συχνά πυκνά στο παρελθόν γιατί η γλώσσα ή η πλοκή του σας γοήτευε; Πόσο καιρό έχετε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο;

Τα βιβλιοπωλεία είναι κλειστά, όμως η τεχνολογία είναι σύμμαχός σας. Πολλές είναι οι εφαρμογές που σας επιτρέπουν να αγοράσετε και να κατεβάσετε το βιβλίο που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Εγώ, πάντως, θα ξεκινήσω από τα μισοδιαβασμένα της βιβλιοθήκης μου.

Μάθετε ξένη γλώσσα

Εκείνα τα Ισπανικά, Ιταλικά και Γερμανικά που πάντα θέλατε να ξεκινήσετε και ποτέ δεν είχατε χρόνο; Τώρα έχετε. Αρκεί να αποφασίσετε τη γλώσσα που θέλετε και να εντάξετε την εκμάθησή της στην καθημερινότητά σας. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Μόλις τελειώσει η περιπέτεια, δεν θα μπορείτε να αποχωριστείτε την καινούργια συνήθειά σας.

Ξεκαθαρίσετε και τακτοποιήστε τη ντουλάπα σας

Είμαστε ήδη στην άνοιξη και σύντομα οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν. Προετοιμαστείτε για όταν θα βγούμε και πάλι στον ήλιο. Ξεκαθαρίσετε τα ρούχα που δεν χρησιμοποιήσατε. Σίγουρα θα είναι χρήσιμα σε κάποιον συνάνθρωπό μας. Επιλέξετε από τα εποχικά και καλοκαιρινά σας ποια θέλετε να κρατήσετε.

Θα είστε ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Κι επειδή πάντα λείπει κάτι από τη ντουλάπα μας, πάρετε τον υπολογιστή ή το tablet σας και κάνετε έρευνα αγοράς.

Δηλώσετε συμμετοχή στο #ErasmusVirtual

Το Erasmus+ είναι digital και προσφέρει online learning ευκαιρίες. Μικρές ομάδες νέων από όλο τον κόσμο συζητούν επάνω σε θεματικές που ταιριάζουν με τις εθνικές προτεραιότητες του Erasmus+ / Youth και μπορεί να αποτελέσουν έμπνευση για την επόμενη αίτησή σας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα online σεμινάρια από το Erasmus+ Virtual και επιλέξτε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες και επιθυμίες σας.

Μην αφήνετε στην τύχη την αίτησή σας

Έχετε αποφασίσει να κάνετε αίτηση για χρηματοδότηση στα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps. Θέλετε να κάνετε την καλύτερη δυνατή αίτηση και να πετύχετε πολύ καλή βαθμολογία. Θέλετε να ζήσετε την εμπειρία και να αρπάξετε τις ευκαιρίες.

Αξιοποιήστε τον χρόνο που έχετε και επεξεργαστείτε την αίτησή σας. Η δεύτερη προθεσμία πλησιάζει. Για να σας βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε 5 συμβουλές για την αίτησή σας.

Οργανώστε την προβολή του σχεδίου σας

Είστε καινούργιοι στα προγράμματα; Η προβολή και ο αντίκτυπος που έχουν τα σχέδιά σας είναι σημαντικά στοιχεία της αίτησής σας. Οι αιτήσεις που πετυχαίνουν υψηλή βαθμολογία είναι αυτές που έχουν οργανώσει και σχεδιάσει σωστά το κομμάτι της προβολής.

Οι δικαιούχοι σας δείχνουν τον δρόμο καλύτερα από κάθε άλλον. Βρείτε δικαιούχους στην περιοχή σας ή δικαιούχους που υλοποιούν σχέδια στη θεματική που σας ενδιαφέρει και επικοινωνήστε μαζί τους. Αξιοποιήστε την Erasmus+ Project Results Platform και διαβάστε τις δικές μας ιδέες για την προβολή του σχεδίου σας.