Ιδέες για την προβολή του σχεδίου σας

Προετοιμάζετε το σχέδιό σας και κάνετε όνειρα για την προβολή και τον αντίκτυπό του στην κοινωνία σας, για εσάς και τους φίλους σας, για το σήμερα και το διαφορετικό αύριο. Προβολή και αντίκτυπος είναι σημαντικά στοιχεία της ζωής του σχεδίου, της προετοιμασίας και της βαθμολογίας που θέλετε να πετύχετε. Μαζέψαμε ιδέες και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.

Οργανωθείτε έξυπνα

Η σωστή οργάνωση είναι κλειδί για storytelling προβολή και στο χέρι σας. Αφιερώστε χρόνο, εντοπίστε τα μέσα που θέλετε να αξιοποιήσετε και ανακαλύψτε τα στοιχεία που συμβάλλουν σε προβολή εστιασμένη σε διαδικασία και πλεονεκτήματα του Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps σχεδίου σας.

Οργανώστε παιχνίδια και ασκήσεις μεταξύ σας. Βρείτε τον τομέα που θέλετε να έχετε μεγαλύτερο αντίκτυπο, όπως φορείς αποφάσεων, συμμετέχοντες, την οργάνωσή σας ή άλλες όμοιες οργανώσεις, και την κοινωνία. Επιλέξτε ανάλογα τους τρόπους προβολής και αποτυπώστε τους στην αίτησή σας.

Τραβήξτε φωτογραφίες και βίντεο

Όλοι έχουμε ένα smartphone πάντα μαζί μας, και τίποτα δεν δείχνει καλύτερα την εξέλιξη και τα αποτελέσματα ενός σχεδίου από την εικόνα. Μία εικόνα, χίλιες λέξεις, λέει ο λαός.

Δημιουργήστε τη δική σας ιστορία με φωτογραφίες και βίντεο από την καθημερινότητά σας κατά την υλοποίηση του σχεδίου. Οι φωτογραφίες σας συμβάλλουν στο αρχείο του φορέα σας και στην προβολή του σχεδίου σας και των προγραμμάτων Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps.

Εξάλλου, θέλετε να μοιραστείτε κάποιες από τις φωτογραφίες με την Εθνική Μονάδα Συντονισμού. Έτσι δεν είναι;

Καταγράψτε την εμπειρία σας

Το ημερολόγιο είναι μια καλή ιδέα. Όλοι είχαμε ένα στην εφηβεία για τις σκέψεις και τα σχέδια μας. Εάν η ιδέα του να γράφετε σε ένα τετράδιο σας φαίνεται απαρχαιωμένη, χρησιμοποιήστε το word και τον υπολογιστή σας.

Η τεχνολογία κάνει την αλληλεπίδραση πιο εύκολη και την προβολή του σχεδίου σας ολοκληρωμένη. Κατεβάστε διαχειριστικά εργαλεία όπως το padlet ή το trello και ανεβάστε κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο και τραγούδια που συνδέονται με την καθημερινότητά σας.

Τα quote προσθέτουν αξία στο σχέδιο κατά την αξιολόγησή του και αποτυπώνουν την οπτική των συμμετεχόντων για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps.

Αξιοποιήστε το διαδίκτυο

Το να μοιραστεί κανείς την Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps ιστορία του δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη υπόθεση. Το διαδίκτυο είναι εύκολος τρόπος για να ενημερώνετε τους ακόλουθούς σας, να κάνετε γνωστό το σχέδιο σε περισσότερους και να πολλαπλασιάζετε τον αντίκτυπό του.

Κάνετε αναρτήσεις και επικαιροποιείτε συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον διαδικτυακό τόπο σας με την καθημερινότητα των συμμετεχόντων. Ενθαρρύνετέ τους να αλληλοεπιδρούν με το περιεχόμενο που δημιουργείτε και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και εκείνοι στα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπείτε στην κοινότητά μας και προσθέστε στις αναρτήσεις σας τα hashtag #ErasmusPlusYouthPeopleGR, #ErasmusPlusYouthGR, #EuropeanSolidarityCorpsGR και #EuropeanSolidarityCorpsPeopleGR που δημιουργήσαμε στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού.

Επικοινωνήστε το σχέδιο στην τοπική κοινωνία

Όσο περισσότεροι γνωρίσουν το σχέδιό σας τόσο το καλύτερο. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής σας, τα άτομα, οι ομάδες και οι οργανώσεις που έχουν μεγάλη επιρροή μπορεί να σας βοηθήσουν στην αλλαγή που θέλετε να συντελεστεί.

Το να βρείτε τα μέσα και τους ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να προβάλλετε το σχέδιο και τον αντίκτυπό του στην αρχή φαίνεται δύσκολη υπόθεση. Δεν είναι ακατόρθωτη.