Privacy Policy

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης με ΑΦΜ 090044306 ΔΟΥ ΙΔ Αθηνών εδρεύει στη διεύθυνση Αχαρνών 417, στην Αθήνα. Ενεργώντας σύμφωνα με τους ορισμούς του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων που τυγχάνουν επεξεργασίας λαμβάνοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των προσωπικών δεδομένων.

Σκοπός του Ιδρύματος Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης με το παρόν είναι να ενημερώσει με διαφάνεια και πληρότητα τα φυσικά πρόσωπα για τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζεται ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus +/ Youth και European Solidarity Corps.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στο dpo@inedivim.gr

Σκοπός επεξεργασίας

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ως υπεύθυνος επεξεργασίας επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένων συμμετεχόντων σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις, των υποψηφίων εκπαιδευτών, αξιολογητών, ομάδας έργου και τέλος των νόμιμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων που αιτούνται χρηματοδότηση.

Ο σκοπός συλλογής και αξιολόγησης των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων εκπαιδευτών, αξιολογητών και μελών της ομάδας έργου είναι η υλοποίηση των ανωτέρω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο ίδιος σκοπός εντοπίζεται και στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των συμμετεχόντων σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Τέλος για τα προσωπικά δεδομένα των νόμιμων εκπροσώπων των επιχειρήσεων που αιτούνται χρηματοδότηση, η επεξεργασία λαμβάνει χώρα με κύριο σκοπό την ένταξή τους στο έργο Erasmus.

Ποια δεδομένα συλλέγονται

Το σύνολο των δεδομένων που επεξεργάζεται το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προέρχονται από τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα. .
Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι ενδεικτικά και όχι περιοριστικά τα εξής:

  • Στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, τηλέφωνο, email, fax, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, ΑΦΜ, ΔΟΥ, ποινικό μητρώο, στοιχεία βιογραφικού σημειώματος, ασφαλιστική ενημερότητα, φορολογική ενημερότητα
  • Στοιχεία εκπαιδευτών: Ονοματεπώνυμο, Κινητό Τηλέφωνο, Σταθερό Τηλέφωνο, Email αίτησης, ΤΚ, Οδός και Αριθμός, Πόλη, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ., Αριθμός Τέκνων, Οικογενειακή Κατάσταση, Ημερομηνία Γέννησης, Φύλο, Όνομα Μητέρας, Όνομα Πατέρα, Πτυχίο, Εμπειρία
  • Στοιχεία αξιολογητών: Ονοματεπώνυμο, Κινητό Τηλέφωνο, Σταθερό Τηλέφωνο, Email αίτησης, ΤΚ, Οδός και Αριθμός, Πόλη, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ., Αριθμός Τέκνων, Οικογενειακή Κατάσταση, Ημερομηνία Γέννησης, Φύλο, Όνομα Μητέρας, Όνομα Πατέρα, Πτυχίο, Εμπειρία
  • Στοιχεία ομάδας έργου: Ονοματεπώνυμο, Κινητό Τηλέφωνο, Σταθερό Τηλέφωνο, Email αίτησης, ΤΚ, Οδός και Αριθμός, Πόλη, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ., Αριθμός Τέκνων, Οικογενειακή Κατάσταση, Ημερομηνία Γέννησης, Φύλο, Όνομα Μητέρας, Όνομα Πατέρα, Πτυχίο, Εμπειρία
  • Στοιχεία συμμετεχόντων σε προγράμματα κατάρτισης: Επώνυμο / Όνομα, Φύλο, email, τηλέφωνο επικοινωνίας, Διεύθυνση κατοικίας, Τίτλος και Διεύθυνση Οργανισμού
  • Στοιχεία συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις: Επώνυμο / Όνομα, κινητό τηλέφωνο, email, διεύθυνση κατοικίας, ηλικία.

 

Προσωπικά δεδομένα από την επίσκεψη και τη χρήση των δικτυακών τόπων των προγραμμάτων Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps συλλέγονται αυτόματα από τον δικτυακό τόπο. Ενδεικτικά, τα δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα είναι:

  • Διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) και λειτουργικό σύστημα της συσκευή σας.
  • Λειτουργικό σύστημα και τύπος προγράμματος περιήγησης (browser)
  • Πληροφορίες για προγράμματα λογισμικού που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας.
  • Ταχύτητα σύνδεσης και βασικές πληροφορίες σύνδεσης με τον διακομιστή.

 

Νόμιμη βάση της επεξεργασίας

Η νόμιμη βάση επεξεργασίας των ανωτέρω δεδομένων από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης είναι η εκτέλεση της σύμβασης ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Που αποθηκεύονται

Τα δεδομένα που συλλέγονται αποθηκεύονται ως εξής:

  • Στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου και επιχειρήσεων: Πλατφόρμα Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα στελέχη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. εισέρχονται στην πλατφόρμα με προσωπικούς κωδικούς.
  • Στοιχεία εκπαιδευτών: Fileserver του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και φυσικό αρχείο
  • Στοιχεία αξιολογητών: Fileserver του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και φυσικό αρχείο
  • Στοιχεία ομάδας έργου: Fileserver του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και φυσικό αρχείο
  • Στοιχεία συμμετεχόντων σε προγράμματα κατάρτισης: Πλατφόρμα Salto της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα στελέχη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. εισέρχονται στην πλατφόρμα με προσωπικούς κωδικούς.
  • Στοιχεία συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις: Fileserver του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

 

Διαβίβαση σε τρίτους

Τα παραπάνω δεδομένα των φυσικών προσώπων δύναται να γνωστοποιούνται και σε άλλα τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημόσιες αρχές ή και να επεξεργάζονται από εξωτερικούς συνεργάτες του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης όπως είναι η εταιρεία τήρησης του μηχανογραφικού συστήματος, η νομική σύμβουλος και άλλοι, το σύνολο των οποίων δεσμεύεται με όρους τήρησης εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας.

Χρόνος τήρησης

Τα εν λόγω δεδομένα διατηρούνται επεξεργάζονται έως και την ολοκλήρωση των έργων. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η επεξεργασία αφορά την αποθήκευση, την τήρηση αρχείου, την έγερση αξιώσεων από όποιον έχει έννομο συμφέρον καθώς και πιθανούς ελέγχους από δημόσιες αρχές.

Δικαιώματα

Σε σχέση με την επεξεργασία των δεδομένων τα φυσικά πρόσωπα έχουν όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται στο Κεφάλαιο ΙΙΙ του ΓΚΠΔ και ειδικότερα:

  • το δικαίωμα πρόσβασης, για να πληροφορηθείτε ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, για ποιο σκοπό και τους αποδέκτες αυτών,
  • το δικαίωμα διόρθωσης, για να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις ή ανακρίβειες των δεδομένων,
  • το δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»), για να διαγραφούν τα προσωπικά δεδομένα σας από τα αρχεία μας, εφόσον όμως η επεξεργασία τους δεν είναι πλέον απαραίτητη ή η διατήρηση των δεδομένων δεν απαιτείται για τη συμμόρφωση μας με τις έννομες υποχρεώσεις της
  • το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, σε περίπτωση σχετικής απαίτησης από εσάς
  • το δικαίωμα φορητότητας, για να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο
  • το δικαίωμα εναντίωσης, σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την επεξεργασία των δεδομένων σας για άλλο σκοπό

Τα ως άνω δικαιώματά σας μπορούν να ικανοποιηθούν υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, στο dpo@inedivim.gr ή αυτοπροσώπως στη διεύθυνση Αχαρνών 417.

Επίσης τα φυσικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εφόσον θεωρούν ότι προσβάλλονται τα δικαιώματά τους δυνάμει του ΓΚΠΔ (Λ. Κηφισίας 1-3, Αθήνα, Τ.Κ. 115 23, +30 210 6475600).

Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα

To Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης λαμβάνει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την τεχνολογική και φυσική ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων που επεξεργάζεται σύμφωνα με το άρθρο 32 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων.